Ryby i owoce morza
1605
page-template-default,page,page-id-1605,page-child,parent-pageid-1496,bridge-core-2.7.9,,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Ryby i owoce morza

Małże duszone w winie z pomidorami, czosnkiem i ziołami

podawane z bagietką lub makaronem

45 zł

Tagliatelle z krewetkami

krewetki z pomidorkami koktajlowymi, maślanym sosem na bazie wywaru z krewetek

44 zł

Polędwica z dorsza w sosie szafranowym, z zielonymi szparagami

podana z kluseczkami gniocchi

44 zł

Grillowany filet z łososia w sosie teriyaki z czarnym sezamem

marynowany filet z łososia serwowany na liściach szpinaku z risotto

47 zł

Wina polecane do dań z ryb i owoców morza

Kendermanns Riesling Kabinett

Q.m.P. Mosel Saar Ruwer, Niemcy

Delikatne półwytrawne białe wino. Subtelny aromat zielonych owoców i winogron łączy się idealnie z mineralnym i niezwykle świeżym posmakiem.
Dobry partner do dań z łososia w sosach orientalnych.

750 ml – 80 zł

100 ml – 11 zł

Pinot Grigio Roca Ventosa

D’Abruzzo IGT, Włochy

Bladożółty kolor z zielonkawymi refleksami, delikatny, kwiatowo-owocowy bukiet, w którym dominują nuty ananasa i jabłka. Wino świeże, lekkie i orzeźwiające, o przyjemnym, cytrusowym posmaku.. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb, drobiu i lekkich dań.

750 ml – 95 zł

100 ml – 14 zł