Ryby i owoce morza
podawane z bagietką lub makaronem
Wstążki tagliatelle z krewetkami w delikatnym sosie maślanym i pomidorkami koktajlowymi
podana z ziołowymi grzankach
marynowany filet z łososia serwowany na liściach szpinaku z limonkowym risotto
Q.m.P. Mosel Saar Ruwer, Niemcy
Delikatne półwytrawne białe wino. Subtelny aromat zielonych owoców i winogron łączy się idealnie z mineralnym i niezwykle świeżym posmakiem.
Dobry partner do dań z łososia w sosach orientalnych.
D’Abruzzo IGT, Włochy
Bladożółty kolor z zielonkawymi refleksami, delikatny, kwiatowo-owocowy bukiet, w którym dominują nuty ananasa i jabłka. Wino świeże, lekkie i orzeźwiające, o przyjemnym, cytrusowym posmaku.. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb, drobiu i lekkich dań.