Mięsa
1615
page-template-default,page,page-id-1615,page-child,parent-pageid-1496,bridge-core-2.7.9,,qode-theme-ver-26.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

Mięsa

Pierś z kurczaka, z sosem, z pieczonych warzyw

z opiekanymi talarkami ziemniaczanymi, sałatką z pomidorków cherry i ogórka kiszonego

36 zł

Saltimbocca z indyka

Plastry z piersi indyka z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina, serwowane z kluseczkami gnocchi, faszerowanymi serem mascarpone oraz mix sałat

42 zł

Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym

podane z puree ziemniaczanym i fasolka szparagową

42 zł

Grillowany antrykot wołowy

Sezonowana wołowina z sosem pieprzowym, brokuły, frytki steakhouse

52 zł

Viener Schnitzel

panierowany udziec cielęcy z jajkiem sadzonym i sałatką ziemniaczaną

52 zł

Dodatki

Insalata mista

mix zielonych sałat i pomidorów z sosem winegret

8 zł

Spinaci con aglio

świeży szpinak duszony z czosnkiem

8 zł

Grillowane warzywa

8 zł

Makaron/Gnocchi/frytki

8 zł

Limonkowe risotto

8 zł

Tymiankowa polenta

8 zł

Zapiekanka au gratin

8 zł

Wina polecane do dań mięsnych

Ventisquero Cabernet Sauvignon

DO Valle del Maipo, Chile

Wino o dużej zawartości tanin, wyprodukowane w dolinie Maipo. Intensywna rubinowa barwa. Wyczuwalne intensywne aromaty śliwek, malin oraz wiśni. Polecamy do czerwonego mięsa i pasztetów.

750 ml – 85 zł

100 ml – 12 zl

Masi Bonacosta Valpolicella Classico

DOC 2016, Italy

Bonacosta to nazwa przedgórza, na którym nasadzone są jedne z najlepszych krzewów winnicy Masi. Aromaty czerwonych owoców – truskawek, malin i czereśni; wino gładkie, pełne i lekkie jednocześnie. Stworzone z lokalnych szczepów Corvina, Rondinella i Molinara.

750 ml – 125 zł

100 ml – 17 zl