Mięsa
1615
page-template-default,page,page-id-1615,page-child,parent-pageid-1496,bridge-core-3.0.2,,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
 

Mięsa

Wątróbki drobiowe na „Trójniaku”

podane na młodym szpinaku i z serem Grana Padano

36 zł

Filet z kurczaka w chrupiącej skórce, sos z pieczonych warzyw

z wedgesami i warzywami z grilla

36 zł

“Saltimbocca” z indyka

Plastry z piersi indyka z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina, serwowane z buraczanymi kluseczkami gnocchi, faszerowanymi serem mascarpone oraz mix sałat

48 zł

Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym

podane z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

46 zł

Grillowany antrykot wołowy

sezonowana wołowina z sosem pieprzowym na bazie brandy, groszek cukrowy, frytki steakhouse

59 zł

„Eskalopki” cielęce

kawałki udźca cielęcego w sosie z porzeczki i cząbrem, podane z gniocchi ripieni a pallina

49 zł

Dodatki

Insalata mista

mix zielonych sałat i pomidorów z sosem winegret

11 zł

Spinaci con aglio

świeży szpinak duszony z czosnkiem

11 zł

Makaron/Gnocchi/frytki

11 zł

Risotto

11 zł

Ziemniaki opiekane

11 zł

Wina polecane do dań mięsnych

Ventisquero Cabernet Sauvignon

DO Valle del Maipo, Chile

Wino o dużej zawartości tanin, wyprodukowane w dolinie Maipo. Intensywna rubinowa barwa. Wyczuwalne intensywne aromaty śliwek, malin oraz wiśni. Polecamy do czerwonego mięsa i pasztetów.

750 ml – 85 zł

100 ml – 12 zl

Masi Bonacosta Valpolicella Classico

DOC 2016, Italy

Bonacosta to nazwa przedgórza, na którym nasadzone są jedne z najlepszych krzewów winnicy Masi. Aromaty czerwonych owoców – truskawek, malin i czereśni; wino gładkie, pełne i lekkie jednocześnie. Stworzone z lokalnych szczepów Corvina, Rondinella i Molinara.

750 ml – 125 zł

100 ml – 17 zl