Rocca Ventosa Sangiovese
IGP Abruzja, Włochy
Wina czerwone
IGP Abruzja, Włochy
W nosie wyczujemy akcenty owocowe, z przyprawami grającymi drugie skrzypce. Usta bardzo miękkie, z ułożonymi taninami i gładką końcówką. Sprawdzi się rewelacyjnie do dań mięsnych, makaronów w sosach pomidorowych i serów.
DOP Montepulciano d’Abruzzo, Włochy
Dominują zapachy fiołków oraz lukrecji, pełne w smaku, dobrze ułożone z przyjemna końcówką. Pasuje do przystawek, pieczonych mięs i serów.
I.G.T. Toscana, Włochy
Bogate w aromaty owocowe. Zostało stworzone ze szczepów Sangiovese, Syrah i Merlot. Dominują aromaty wiśni i nuty balsamiczne, wsparte miętową nutą. Wszystko dopełniają delikatne aromaty wanilii i kawy.
DO Valle del Maipo, Chile
Intensywna rubinowa barwa. Wyczuwalne intensywne aromaty śliwek, malin oraz wiśni. Polecamy do czerwonego mięsa i pasztetów.
DO Valle de Colchagua, Chile
Dzięki bogatemu doświadczeniu najstarszej winnicy w Chile, powstał Merlot Reserva, które jest dobrze zbalansowane, z wyraźnie owocowym finiszem, a w bukiecie wyczujemy aromat dojrzałych, czerwonych owoców.
DOC Rioja, Hiszpania
Wyczuwalne aromaty od jeżyn i jagód, aż po pikantniejsze nuty cynamonu i goździków, a dzięki starzeniu w beczkach z amerykańskiego dębu pojawiają się niuanse balsamiczne i tytoniowe. Eleganckie i złożone wino.
IGT Apulia, Włochy
Wino o pięknym ciemnoczerwonym kolorze. Aromaty truskawki, poziomki, ściółki leśnej i czereśni. Świetna struktura, idealny balans pomiędzy kwasowością, słodyczą, garbnikiem i alkoholem. Polecane do czerwonego mięsa i dojrzałych serów.
DOC 2016, Italy
Bonacosta to nazwa przedgórza, na którym nasadzone są jedne z najlepszych krzewów winnicy Masi. Hemingway określił to lekkie, owocowe wino jako “ciepłe jak dom przyjaciela”. Aromaty czerwonych owoców – truskawek, malin i czereśni; wino gładkie, pełne i lekkie jednocześnie. Stworzone z lokalnych szczepów Corvina, Rondinella i Molinara.
DO Mendoza, Argentyna
Królewski szczep Argentyny Malbec leżakowany przez 15 miesięcy w beczkach. Wino charakteryzuje się intensywną fioletową barwą z nutami konfitur z czarnych owoców z lekko dymnym i waniliowym tłem. Polecane do wołowiny, dań z grilla i sosów grzybowych.
Zrób niespodziankę najbliższym i podaruj kolację w restauracji Mięta