Mięta RestoBar | Ryby i owoce morza
1605
page-template-default,page,page-id-1605,page-child,parent-pageid-1496,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ryby i owoce morza

Małże duszone w winie z pomidorami, czosnkiem i ziołami

podawane z bagietką lub makaronem

31.50 zł

Tagliatelle con gamberi e pomodorini

wstążki tagliatelle z krewetkami w delikatnym sosie maślanym i pomidorkami koktajlowymi

33 zł

Dorsz zapiekany pod pierzynką ziołowo pomidorową

podawany z pure z zielonego groszku

37 zł

Stek z tuńczyka na bukiecie sałat z mango

tuńczyk na bukiecie sałat z mango i pikantną spianatą

67 zł

Peklowany stek z łososia

na pomidorowym kasundi i ziemniaczkami dauphine

48 zł

Wina polecane do dań z ryb i owoców morza

Kendermanns Riesling Kabinett

Q.m.P. Mosel Saar Ruwer, Niemcy

Delikatne półwytrawne białe wino. Subtelny aromat zielonych owoców i winogron łączy się idealnie z mineralnym i niezwykle świeżym posmakiem.
Dobry partner do dań z łososia w sosach orientalnych.

750 ml – 70 zł

100 ml – 10 zł

Ochagavia Silvestre Sauvignon Blanc
DO Valle del Rapel, Chile

Kolor złoto-słomkowy z zielonymi refleksami. W ustach dużo ciała, dobry balans i solidna struktura. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb, drobiu i lekkich dań.

750 ml – 75 zł