Mięta RestoBar | Ryby i owoce morza
1605
page-template-default,page,page-id-1605,page-child,parent-pageid-1496,ajax_leftright,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Ryby i owoce morza

Małże duszone w winie z pomidorami, czosnkiem i ziołami

podawane z bagietką lub makaronem

35 zł

Tagliatelle z łososiem

w sosie śmietanowym z oliwkami i selerem naciowym

27 zł

Tagliatelle con gamberi e pomodorini

wstążki tagliatelle z krewetkami w delikatnym sosie maślanym i pomidorkami koktajlowymi

36 zł

Polędwica z dorsza

ziołowy kuskus, tagliatelle z cukini z suszonymi pomidorami

39 zł

Grillowany filet z łososia w sosie teriyaki z czarnym sezamem

marynowany filet z łososia serwowany na liściach szpinaku z limonkowym risotto

45 zł

Wina polecane do dań z ryb i owoców morza

Kendermanns Riesling Kabinett

Q.m.P. Mosel Saar Ruwer, Niemcy

Delikatne półwytrawne białe wino. Subtelny aromat zielonych owoców i winogron łączy się idealnie z mineralnym i niezwykle świeżym posmakiem.
Dobry partner do dań z łososia w sosach orientalnych.

750 ml – 80 zł

100 ml – 11 zł

Pinot Grigio Roca Ventosa

D’Abruzzo IGT, Włochy

Bladożółty kolor z zielonkawymi refleksami, delikatny, kwiatowo-owocowy bukiet, w którym dominują nuty ananasa i jabłka. Wino świeże, lekkie i orzeźwiające, o przyjemnym, cytrusowym posmaku.. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb, drobiu i lekkich dań.

750 ml – 95 zł

100 ml – 14 zł