Mięta RestoBar | Ryby i owoce morza
1605
page,page-id-1605,page-child,parent-pageid-1496,page-template-default,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Ryby i owoce morza

Małże duszone w winie z pomidorami, czosnkiem i ziołami

podawane z bagietką lub makaronem

31.90 zł

Małże duszone z limonką, miętą i imbirem

podawane z bagietką lub makaronem

31.9 zł

Spaghetti ai frutti di mare

spaghetti z owocami morza, duszonymi na oliwie z czosnkiem, pietruszką i pomidorami

28 zł

Tagliatelle con gamberi e pomodorini

wstążki tagliatelle nero z krewetkami w delikatnym sosie maślanym i pomidorkami koktajlowymi

29 zł

Polędwiczka z dorsza zawijana w boczku na caponacie

czerwona papryka, seler naciowy, bakłażan, cukinia, kapary, czarne oliwki, pomidory

35 zł

Grillowany filet z dzikiej troci w sosie teriyaki z czarnym sezamem

marynowany filet z łososia serwowany na liściach szpinaku z cytrynowym risotto

44.50 zł

Wina polecane do dań z ryb i owoców morza

Kendermanns Riesling Kabinett

Q.m.P. Mosel Saar Ruwer, Niemcy

Delikatne półwytrawne białe wino. Subtelny aromat zielonych owoców i winogron łączy się idealnie z mineralnym i niezwykle świeżym posmakiem.
Dobry partner do dań z łososia w sosach orientalnych.

750 ml – 70 zł

100 ml – 11 zł

Rocca Ventosa Pinot Grigio I.G.T.
IGT Veneto, Włochy

Kolor złoto-słomkowy z zielonymi refleksami. W ustach dużo ciała, dobry balans i solidna struktura. Polecane jako aperitif, do owoców morza, ryb, drobiu i lekkich dań.

750 ml – 90 zł

100 ml – 14 zł