Mięta RestoBar | Mięsa
1615
page-template-default,page,page-id-1615,page-child,parent-pageid-1496,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.1,vc_responsive
 

Mięsa

Filet z kurczaka

pierś kurczaka z kostką, tymiankowa polenta, młode warzywa, ziołowy sos maślany

32 zł

Saltimbocca z indyka

plastry z piersi indyka z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina, serwowane z kluseczkami gnocchi, faszerowanymi serem mascarpone oraz mix sałat

37 zł

Polędwiczki wieprzowe otulone boczkiem

polędwiczki wieprzowe, gniocchi szpinakowe, sos jeżynowy

39 zł

Grillowany antrykot wołowy

sezonowana wołowina z masłem Cafe de Paris, frytki steakhouse, blanszowany brokuł, sos gravy

45 zł

Polędwica wołowa

polędwica wołowa na sosie balsamicznym ,rustico ze szparagami i serem stracchino, bukiet grillowanych warzyw

76 zł

Dodatki

Insalata mista

mix zielonych sałat i pomidorów z sosem winegret

7 zł

Spinaci con aglio

świeży szpinak duszony z czosnkiem

7 zł

Grillowane warzywa

7 zł

Makaron/Gnocchi/frytki

7 zł

Limonkowe risotto

7 zł

Tymiankowa polenta

7 zł

Wina polecane do dań mięsnych

Ventisquero Cabernet Sauvignon

DO Valle del Maipo, Chile

Wino o dużej zawartości tanin, wyprodukowane w dolinie Maipo. Intensywna rubinowa barwa. Wyczuwalne intensywne aromaty śliwek, malin oraz wiśni. Polecamy do czerwonego mięsa i pasztetów.

750 ml – 85 zł

100 ml – 12 zl

Masi Bonacosta Valpolicella Classico

DOC 2016, Italy

Bonacosta to nazwa przedgórza, na którym nasadzone są jedne z najlepszych krzewów winnicy Masi. Aromaty czerwonych owoców – truskawek, malin i czereśni; wino gładkie, pełne i lekkie jednocześnie. Stworzone z lokalnych szczepów Corvina, Rondinella i Molinara.

750 ml – 125 zł

100 ml – 17 zl